Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Over

Reisinformatie

Faciliteiten in Rentjärn

Alle faciliteiten die je nodig hebt zul je hier vinden in Rentjärn en omgeving. Supermarkt, autoverhuur en uiteraard een ziekenhuis en apotheek.

Wanneer je hier aan komt krijg je nog extra instructies over het gebruik van het huisje, zoals het gebruik van de elektrische verwarming of het scheiden van afval.  In Zweden besteden we veel aandacht aan het recyclen van afval. De zorg voor de natuur en juist omgaan met de natuur is groot in Zweden.

Over de omgeving

Alle praktische informatie over de omgeving

Klik op de tabs voor meer informatie

Autohuur

In de aankomsthal van Skellefteå airport zijn meerdere autoverhuur bedrijven vertegenwoordigd zoals Avis, Europcar of online via Sunny Cars.

In de winter zijn de auto’s voorzien van spijkerbanden waarbij het rijden op sneeuw nauwelijks verschil maakt met het rijden op asfalt.

Vanaf Skellefteå airport is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Rentjärn. Eventueel is op aanvraag een transfer te boeken zodat het huren van een auto overbodig wordt.

Tankstation

Een tankstation is bereikbaar op 15 minuten rijden vanaf je accommodatie.

Supermarkt

Er zijn twee supermarkten bereikbaar op ca 15 minuten rijden vanaf Rentjärn. Als je kleine boodschappen wilt doen is er een kleine supermarkt. Als je meer keuze wilt en boodschappen voor enkele dagen of de hele week, kun je beter naar de grotere supermarkt gaan.

Medicijnen nodig?

Een apotheek is bereikbaar in het dichtstbijzijnde dorpje op circa 15 minuten rijden vanaf Rentjärn.  

Ziekenhuis

Bij spoedgevallen is een dokterspost te bereiken op circa 15 minuten rijden van Rentjärn. De dokterspost staat in contact met grotere ziekenhuizen van steden in de buurt, indien noodzakelijk worden patiënten met een ambulance of ambulancehelikopter naar dergelijke ziekenhuizen gebracht. 

Taxi & openbaar vervoer

Een taxi

Een taxi is in verband met de grote afstanden in Lapland al snel kostbaar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is beschikbaar zlefs in de kleinere dorpen, alleen slechts enkele keren per dag. Een gedegen planning is vaak wel nodig bij gebruikmaking van het openbaar vervoer.

Reis & overige informatie

Alle praktische en reisinformatie over vliegen & met de auto. Lees onze coronamaatregelen hier.

Reizen met het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig
Rondom Rentjärn zijn in een straal van 1,5 uur tot 2,5 uur rijden circa 4 vliegvelden waarvan Skellefteå airport door onze gasten het meest gebruikt wordt als aankomstbestemming. Vanuit Stockholm / Arlanda gaan met SAS air meerdere vluchten per dag naar deze bestemming.

Een vlucht is via deze link te bekijken.

Mocht je er niet uitkomen dan geven we graag advies voor het boeken van tickets.
Vluchtinformatie

Afhankelijk waar je in Nederland of België woont kun je kiezen om vanaf vliegveld Schiphol, Brussel airport of Dusseldorf naar Stockholm (vliegveld Arlanda) te vliegen.

Vanaf daar is een overstap nodig naar Skellefteå airport, het is nog een uur vliegen tussen Arlanda en Skellefteå airport.  Het is redelijk ver lopen van de aankomst gate naar de vertrekgate dus hou rekening met minimaal 1,5 uur tussen de aansluitende vluchten.

Bagage

In het vliegtuig is de regel vaak dat er 1 kleine koffer als handbagage en 1 grote koffer van circa 20kg als ruimbagage. Kijk voor de afmetingen en de toegestane gewichten van de koffers op de website van de vliegmaatschappij.

Tijdens het reizen met de auto is de omvang van de auto de beperkende factor van de bagage. 

Lees hier hoe je met de auto hier komt

Taxi & openbaar vervoer naar Rentjärn

Het reizen per taxi is vanwege de grote afstanden vaak redelijk duur. Het openbaar vervoer is daarentegen goedkoper en rijdt over het algemeen op tijd. Rentjärn is te bereiken met de bus vanaf Skellefteå , Arvidsjaur of Lycksele. Er is wel een overstap nodig. Klik hier voor meer informatie over openbaar vervoer. 

Reizen met de auto

Reizen met de auto

De meeste mensen komen hier met het vliegtuig. Maar Rentjärn is ook te doen met de auto. Reken om gemiddeld 2 dagen reizen inclusief overnachting.

We hebben een aparte pagina gemaakt voor als je met de auto wilt komen om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Lees hier hoe je met de auto hier komt

Kosten

Met meer dan drie reisgenoten zal een reis met de auto even duur uitkomen als met het vliegtuig. Het is ook van invloed of er een overtocht geboekt wordt met slaapplaats of via de route via de tolbruggen van Denemarken naar Zweden gereden wordt.

Tevens kan een overnachting nog deel uitmaken van de kosten van het reizen met de auto. Het mooie van reizen met de auto is dat de reis al begint met de autoreis, dat is vaak minder het geval bij een vliegreis.

Reistijd

De tijdsduur voor het reizen vanaf Nederland  naar Rentjärn zal met de auto wel ongeveer 2 dagen in beslag nemen. Hierbij zijn de overnachtingen inbegrepen.

Veerboot

Tijdens het bepalen van de route van Nederland naar Zweden is een veel voorkomende vraag vaak, gaan we via de tolbruggen of gaan we met de boot.

Er is een overtocht te kiezen van Kiel in Duitsland naar Gotenburg in Zweden. Een overnachting met hut is bij te boeken. Klik hier voor meer informatie

Activiteiten in Rentjärn

Wandelen in de buurt

Wandelen in de wilde natuur is prachtig in het Laplandse Zweden. In de zomer kun je binnen 30 minuten met de auto in de wildernis zitten en gaan hiken. Deze tours bieden wij ook aan begeleid. We gaan dan af en toe even stoppen om van de wilde natuur te genieten met een hapje en een drankje. Hapjes worden verzorgd, maar het kan nooit kwaad om zelf genoeg eten mee te nemen.​

Wildernishutten aanwezig voor hiken & sneeuwscootertochten

In de omgeving van Rentjärn liggen meerdere mooi gelegen wildernishutten die het gehele jaar geopend zijn. Ideaal om in welk jaargetijde dan ook naar toe te wandelen en bij een vuurtje uit te rusten en te eten.

Skiën in de buurt

Op circa een kwartier rijden vanaf Rentjärn ligt een skiberg met meerdere pistes. De skiberg is te vergelijken is met skipistes in Winterberg Duitsland. De piste is ideaal om te leren skiën of om een dagje te vertoeven. Materiaal is ter plaatse te huren en het voordeel van skiën in Lapland is dat de liftpassen geen vermogen kosten en file´s voor de skiliften niet bestaan.

Langlaufen in Rentjärn

In Rentjärn ligt een goed onderhouden en verlicht langlaufpad dat door de bossen slingerd. Het is een ronde van circa 3 kilometer. Ideaal voor degen die 's avonds na het eten er nog even uit willen. Vanaf de stuga's kun je direct op de latten stappen en sta je binnen 5 minuten op het geprepareerde pad.

Uit eten

In Lapland zijn de mogelijkheden tot uit eten niet zoals in Nederland. Als je vanuit dat oogpunt een restauranjte bezoekt is het toch al snel gezellig en lekker. In het dichtsbijzijnde dorpje op circa een kwartier rijden is het mogelijk om uit eten te gaan. Eenvoudige gerechten zoals pasta, pizza en biefstuk zijn verkrijgbaar.

Spa en sauna

Met een samenwerkende partner op circa 20 minuten rijden bieden we als activiteit een spa / sauna ervaring aan. Het complex niet heel groot maar wel goed onderhouden en schoon. Leuk om even in stilte te genieten van de weldadige warmte van de sauna.

Fietsverhuur

Ook is er een optie om Fatbike-tour bij ons Lapland Stuga & Tours te doen. Dit is een begeleide tours. Wil je gewoon de omgeving zelf verkennen, dan kun je ook een optie tot fietsverhuur doen in de buurt.