Over

Reisinformatie

Reis & overige informatie

Alle praktische en reisinformatie over vliegen & met de auto. Lees onze coronamaatregelen hier.

Reizen met het vliegtuig

Rondom Rentjärn zijn in een straal van 1,5 uur tot 2,5 uur rijden circa 4 vliegvelden waarvan Skellefteå airport door onze gasten het meest gebruikt wordt als aankomstbestemming. Vanuit Stockholm / Arlanda gaan met SAS air meerdere vluchten per dag naar deze bestemming.

Een vlucht is via deze link te bekijken.

Mocht je er niet uitkomen dan geven we graag advies voor het boeken van tickets.

Afhankelijk waar je in Nederland of België woont kun je kiezen om vanaf vliegveld Schiphol, Brussel airport of Dusseldorf naar Stockholm (vliegveld Arlanda) te vliegen.

Vanaf daar is een overstap nodig naar Skellefteå airport, het is nog een uur vliegen tussen Arlanda en Skellefteå airport.  Het is redelijk ver lopen van de aankomst gate naar de vertrekgate dus hou rekening met minimaal 1,5 uur tussen de aansluitende vluchten.

In het vliegtuig is de regel vaak dat er 1 kleine koffer als handbagage en 1 grote koffer van circa 20kg als ruimbagage. Kijk voor de afmetingen en de toegestane gewichten van de koffers op de website van de vliegmaatschappij.

Tijdens het reizen met de auto is de omvang van de auto de beperkende factor van de bagage. 

Lees hier hoe je met de auto hier komt

Het reizen per taxi is vanwege de grote afstanden vaak redelijk duur. Het openbaar vervoer is daarentegen goedkoper en rijdt over het algemeen op tijd. Rentjärn is te bereiken met de bus vanaf Skellefteå , Arvidsjaur of Lycksele. Er is wel een overstap nodig. Klik hier voor meer informatie over openbaar vervoer. 

Reizen met de auto

De meeste mensen komen hier met het vliegtuig. Maar Rentjärn is ook te doen met de auto. Reken om gemiddeld 2 dagen reizen inclusief overnachting.

We hebben een aparte pagina gemaakt voor als je met de auto wilt komen om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Lees hier hoe je met de auto hier komt

Met meer dan drie reisgenoten zal een reis met de auto even duur uitkomen als met het vliegtuig. Het is ook van invloed of er een overtocht geboekt wordt met slaapplaats of via de route via de tolbruggen van Denemarken naar Zweden gereden wordt.

Tevens kan een overnachting nog deel uitmaken van de kosten van het reizen met de auto. Het mooie van reizen met de auto is dat de reis al begint met de autoreis, dat is vaak minder het geval bij een vliegreis.

De tijdsduur voor het reizen vanaf Nederland  naar Rentjärn zal met de auto wel ongeveer 2 dagen in beslag nemen. Hierbij zijn de overnachtingen inbegrepen.

Tijdens het bepalen van de route van Nederland naar Zweden is een veel voorkomende vraag vaak, gaan we via de tolbruggen of gaan we met de boot.

Er is een overtocht te kiezen van Kiel in Duitsland naar Gotenburg in Zweden. Een overnachting met hut is bij te boeken. Klik hier voor meer informatie