Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Sneeuwscootertocht

Beleef de Laplandse Natuur vanaf de sneeuwscooter.

Met de sneeuwscooter door de schitterende Laplandse natuur

Met de sneeuwscooter kun je in de winter plekken bereiken die gewoonlijk niet zo makkelijk te bereiken zijn..We rijden door de besneeuwde bossen en over uitgestrekte open vlaktes. Kortom, een unieke ervaring! 

Zelf rijden op de sneeuwscooter, of achterop

Een auto of motor rijbewijs is verplicht voor het besturen van een sneeuwscooter. En zelfs dan krijg je voor vertrket een grondige uitleg over de werking van de sneeuwscooter. De gids rijdt voorop, zo kun je extra genieten van de omgeving.

Tijdens de sneeuwscootertochten wordt er goed opgelet of de groep compleet is. Tussendoor wordt voldoende gestopt voor het maken van foto’s. Ook wordt een pauze ingelast bij een wildernishut voor het houden van een pauze en koffie of thee van een vuurtje.

Wat een fantastische Once in a lifetime ervaring!

5/5

Ik was nog nooit in een extreem-sneeuw omgeving geweest zoals Lapland. Ik was ‘bang’ voor de kou, maar eenmaal goed aangekleed, een warme sjaal en baklav tegen de wind, was dit het mooiste wat ik meegemaakt heb.

Aaldrik

Een droom kwam uit! Geweldige natuur en aardige gids!

4.5/5

Bij aankomst bij de kennel zagen de honden dat ze weer op pad mochten en begonnen ze gelijk te blaffen. Na een grondige uitleg gingen wij onder begeleiding met een eigen hondenteam onderweg. Wat een mooi landschap en aardige gids! Een droom kwam uit!

Anita en Laila

Een bucket list ervaring!

5/5

We zijn gek van honden en wilden al zo lang een huskytocht beleven. Het was een super ervaring en de honden waren zo lief! De eigenaar is erg kundig en aardig! We zijn heel goed begeleid en we hebben een onvergetelijke ervaring opgedaan! Voor ons was het een echte bucketlist ervaring!

Joost en Linda

 

Praktische informatie Sneeuwscootertocht

Ga warm gekleed!

Er worden winteroverallen beschikbaar gesteld en uiteraard een helm. Neem je eigen wanten en een muts mee want op de open vlaktes kan het bitter koud zijn. 

Het gaat erom dat je genoeg laagjes draagt wat de warmte binnen houdt. Ook kan het enorm koud aanvoelen op de open gebieden van Lapland. Je kunt bijvoorbeeld een balaklava een nekwarmer met een dikke sjaal omdoen plus warme handschoenen.

Lunch & fika

In iedere tocht is een pauze voorzien. Afhankelijk van het moment van de dag hebben we iets lekkers bij de koffie (fika) of een lunch. 

Een pauze wordt gehouden in een wildernishut of bij mooi zonnig weer buiten. Een vuurtje wordt gemaakt waar op de koffie of thee bereidt wordt. 

Aantal scooters

Momenteel zijn er drie scooters aanwezig, waarvan één altijd gebruikt wordt door de host.

Er kunnen dus maximaal 4 mensen mee op de twee andere scooters en nog één achterop als het nodig is.

Er is een derde sneeuwscooter voor jou als gast extra te huren bij de boeking voor een meerprijs.

Verken en ontdek de prachtige omgeving van Lapland

Met de  begeleide sneeuwscootertochten rijd je door de prachtige bossen en over de uitgestrekte meren van Lapland. 

Onze Sneeuwscootertochten

Åmliden Tour

4 uur lang

Tijdens deze sneeuwscootertocht rijden we door de bossen naar de hoogste berg in de omgeving. Er wordt gestopt bij een wildernishutje met een erg mooi uitzicht! 

  • Inclusief Fika & lunch
  • Rijbewijs A of B noodzakelijk
  • Minimaal 2 personen
  • circa 4 uur lang (bij goed weer)

The Great lake tour

6 uur lang

Geniet 6 uur lang van een sneeuwscootertocht. Als je wilt kun je met je partner rouleren wie stuurt. Er kunnen maximaal twee mensen op de sneeuwscooter.

  • Inclusief Fika & koffie
  • Rijbewijs A of B noodzakelijk
  • Minimaal 2 personen
  • circa 6 uur lang (bij goed weer)

Aanvullende informatie

Extra informatie over de tour

Tijdens het besturen van een sneeuwscooter is soms noodzakelijk met heel het lichaam te ‘sturen’. Hierdoor is het besturen van een sneeuwscooter voor mensen met een beperkte lichaamsfunctie niet aan te raden. 

Wanneer je hebt gereserveerd gaan we kijken welke data voor beide partijen beschikbaar zijn. Vanaf dat moment krijg je een bevestiging van de boeking en kun je via iDeal over bankoverschrijving betalen.

Wanneer kinderen mee gaan dienen die uiteraard begeleid te worden door een volwassene.
Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen mogen ze achterop de sneeuwscooter plaatsnemen (vanaf 12 jaar). Ook is het mogelijk plaats te nemen in een pulka, een overdekte slede achter de sneeuwscooter. hier dient een ouder bij plaats te nemen.

Aangezien we afhankelijk zijn van externe omstandigheden, zoals het weer, kan het zijn dat een tour langer of korter uitvalt. 
We rijden een vooraf gekozen route die overeenkomt met de beschrijving, de tijdsuur is een richttijd inclusief pauze. Afstanden die we rijden liggen tussen de 40km en 70 km afhankelijk van de gekozen tocht. Als een tocht langer duurt dan beschreven dan is dat kosteloos voor de gast.

We zijn helaas soms erg afhankelijk van het weer. Als er echt een storm is of teveel sneeuw is het niet praktisch om dan te gaan. Mocht dit het geval zijn, gaan we uiteraard op zoek samen naar een alternatief.

De minimale boeking zijn 2 personen. De maximale boeking is 5 personen. Gewoonlijk zitten er twee mensen op een sneeuwscooter. Bij een boeking van twee personen is er te kiezen voor het zelf besturen van een sneeuwscooter.