Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Noorderlicht Lapland Zweden

Beleef de adembenemende ervaring van het Noorderlicht in de winterse Lapland Zweden. Met een kampvuur & Tipi tent om de ervaring van onze voorouders compleet te maken. ​

Het noorderlicht is een fantastisch mooi fenomeen

Niemand wil het noorderlicht missen. Het is een fantastisch mooi fenomeen, iets wat veel mensen op hun bucket list hebben staan. Lapland Stuga biedt dit op een kleinschalige manier aan (maximaal 8 man). We hebben drie verschillende noorderlicht activiteiten. Een noorderlicht tour met de sneeuwscooter, waarin je in de stuga overnacht. En een overnachting in een verwarmde tipi tent, zodat je zelfs onder de -25 nog comfortabel bent.

Unieke Noorderlicht belevenis in een verwarmde tipi tent

Een extra pakket van onze noorderlicht ervaring is de Tipit Tent overnachting. Als je het noorderlicht wilt beleven vanuit een verwarmde tipi tent, is dit jouw tour.

Ik (Alex) zet jullie af met de Sneeuwscooter, waarna jullie de gehele nacht alleen in de tipi tent kunnen overnachten. Pas de volgende ochtend kom ik weer langs om je ontbijt te brengen.

Lees meer over een complete tipi tour

Tipi sterrennacht

Bekijk ons reisaanbod

Hoe ziet een Noorderlicht tour eruit?

Vanaf het begin van je vakantie gaan we de voorspelling doen voor het Noorderlicht. Wanneer de avond is aangebroken pakken we de sneeuwscooter en gaan we erop uit. 

Magisch. Het staren naar de sterrenhemel en de groene levende gloed van het Noorderlicht.

“We zaten met z’n allen bij de Tipi tent met een kampvuur vlakbij een prachtig meer. Iemand in de groep zag een groene gloed in de verte. Toen we nog een 30 minuten gingen wachten, zagen we langzaam aan het Noorderlicht tevoorschijn komen. Simpelweg magisch. Wat een geluk.”

Wat maakt onze Noorderlicht tour uniek?

Wij zijn een kleinschalig familiebedrijf dat wordt gerund door twee avontuurlijke Nederlanders (Alex en Dalila).

De activiteiten die Lapland Stuga & Tours zelf organiseert worden begeleid door Alex. Hij weet veel te vertellen over het Noorderlicht, de omgeving en het Zweedse leven. Daarnaast is hij makkelijk in de omgang en kan hij tegen een geintje.

Alex heeft vanuit zijn karate sportverleden veel ervaring met het begeleiden van groepen. En het begeleiden van mensen door de natuur is iets waar hij elke keer weer enthousiast van wordt. 

Door onze kleinschaligheid en aanpak bestaat een noorderlichttour uit maximaal 8 deelnemers.

De noorderlichttochten worden in de omgeving van Rentjärn gehouden, het voordeel is dat er geen ellenlange busreis aan vooraf gaat.

Vanwege de kleine groepen blijft er voldoende tijd over om uitleg te krijgen over camerasettings of gewoon om een praatje te maken bij het kampvuur onder het genot van warme koffie of chocolademelk. 

Wij zijn een kleinschalig familiebedrijf dat gerund wordt door ons, Alex (de gids) & Dalila (duizenpoot). Beide zijn we Nederlanders, geëmigreerd naar Zweden in 2017. 

Het bedrijf is ontstaan uit de drang om meer buiten in de natuur te kunnen zijn en dit enthousiasme te kunnen delen met mensen die Lapland ook willen beleven. 

Door onze kleinschaligheid houden we onze groepjes klein met ne Noorderlichttocht en is er veel persoonlijk contact met elkaar.

Wat uniek is bij ons, is dat je een Tipi overnachting kunt boeken. Dit is als avontuurlijke aanvulling op de nachten in de stuga. Deze tipitent heeft een diameter van 4,5 meter en is zo hoog dat je er goed in kunt staan. Er kunnen makkelijk 4 mensen in slapen. Er staat een speciaal voor de tipi ontwikkelde houtkachel in die het écht behaaglijk maakt in de tent.

Op de grond liggen rendierhuiden en voor de overnachting zijn er ook dikke slaapzakken die tot -25C de warmte vast houden. Combineer dat alles met het noorderlicht aan de hemel en je hebt een onvergetelijke ervaring voor de rest van je leven! 

Wil je een tipi tent overnachting? Lees hier meer over deze tour.

Het noorderlicht was onvergetelijk mooi!

5/5

Onze eerste noorderlicht zullen we nooit vergeten. Het was in februari bij Laplandstuga. We waren een sneeuwschoenwandeling aan het maken en ineens ‘kijk daar!’ noorderlicht! Prachtig! 

Anneke en Geert

Het noorderlicht was echt ongelooflijk magisch.​

4.5/5

Wat een geluk! We hebben drie avonden van 1 week noorderlicht gezien! We zijn zo blij dat we dit meegemaakt hebben, het was zo mooi! Prachtige omgeving en zoveel natuur om lekker tot rust te komen én te genieten!

Kees 

Bucketlist ervaring die ik nooit had willen missen!

5/5

Ik was nog nooit in een extreem-sneeuw omgeving geweest zoals Lapland. Ik was ‘bang’ voor de kou, maar eenmaal goed aangekleed, een warme sjaal tegen de wind, was dit het mooiste wat ik meegemaakt heb.

Aaldrik 

De reispakketten

De dik gedrukte tours zijn de losse activiteiten hierboven beschreven.
Wil je een pakket op maat? Deze kun je aanvragen

Jonge gezinnen pakket

Jong van geest pakket

Avonturier pakket

Ultiem Lapland pakket

Accomodatie 4 pers.

Accomodatie 2 pers.

Accomodatie 2 pers.

Accomodatie 2 pers.

husky tocht 3 uur

husky tocht 3 uur

husky tocht 4 uur

husky tocht 7 uur

Sneeuwscootertocht + pulka

Sneeuwscootertocht 40km

Sneeuwscootertocht 40km

Sneeuwscootertocht 70km

Snowfun 

sneeuwschoenwandeltocht

sneeuwschoenwandeltocht

sneeuwschoenwandeltocht

X

Noorderlicht sneeuwschoentocht

Noorderlicht sneeuwscooter tocht

Tipi tent overnachting

€999,00 p/p

€1099,00 p/p

€1299,00 p/p

€1559,00 p/p

Aanvullende informatie

Extra informatie over de noorderlicht tocht

We willen graag een eerlijk antwoord geven. Er is geen garantie te geven om het Noorderlicht te kunnen zien. Maar afhankelijk van het jaargetijde kun je de kansen behoorlijk vergroten als je specifieke momenten uitkiest om het noorderlicht te zien. September tot en met november en half februari tot eind maart en door het weer en de KP index nauwlettend in de gaten te houden kunnen we deze kans vergroten.

Is de groep niet te klein/te groot? De groepen zijn klein, maximaal 8 personen. Als er minder mensen zijn zullen we alsnog naar buiten gaan. Het minimum aantal mensen is twee. Dit is ook afhankelijk hoe druk het in die periode is. In het begin van de week overleggen we de weekplanning en gaan we de groepen inplannen per activiteit.

De tochten duren vanaf 2 uur tot een hele nacht afhankelijk van het pakket dat je kiest.

De weekplanning krijg je overhandigd bij aankomst maar deze staat niet helemaal vast. We houden namelijk rekening met weersomstandigheden en we benutten de weersomstandigheden die zich voordoen voor de beste situatie/tour. Als het beter is een dag eerder een noorderlicht tocht te houden dan overleggen we hierover en plannen. Hoe dan ook plannen we het zodanig in dat we het maximale uit een week kunnen halen.

We blijven in de buurt en kunnen zelfs wandelen. Ook is te kiezen voor een sneeuwscootertocht, we rijden dan naar een wildernishut in de buurt om daar rustig en warm te kunnen zitten. De beleving draait om het noorderlicht.  De sneeuwscooter is meer een middel van vervoer en geen hoofdactiviteit op dat moment, maar des al niettemin is het natuurlijk erg mooi om dit extra moment met de sneeuwscooter te kunnen benutten. Een fantastische ervaring onder de sterrenhemel.

Bij de wandeltocht kan het erg koud zijn. We blijven dan enkele uren buiten bij het kampvuur. Afhankelijk van de tochten hebben we een verwarmde wildernishut of een verwarmde tipi ter beschikking. Als je dus warm wilt zitten en een complete beleving (inclusief nacht zonder gids) is de Tipi tent dé ultieme ervaring.

Bron Wikipedia: “Een tipi, het woord is afkomstig uit de taal van Lakota, is een kegelvormige tent die, in tegenstelling tot een wigwam, niet met boomschors maar met dierenhuiden of canvas is bedekt en snel kan worden afgebroken en opgezet.” Deze tenten waren gemakkelijk per paard mee te nemen waardoor het het ideale formaat was om in te overnachten en te leven. Ook de Zweedse voorouders hebben hier veel in geleefd.

Absoluut. Dit is misschien wel de mooiste ervaring om te hebben van Zweden. We zetten de tent aan een prachtige meer, afgelegen, afgeschermd van iedereen en zelfs van de dieren.