Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Sneeuwschoen- wandeltocht

Kun je wandelen? Dan kun je ook sneeuwschoen-wandelen.

Sneeuwschoenwandeltocht

Het wandelen op sneeuwschoenen heeft iets rustgevends, alleen het geluid van het knisperende sneeuw, de wind en verder niets….. Met sneeuwschoenen kun je de natuur verkennen die anders tijdens de winterperiode verborgen blijft. Tijdens de wandelingen komen we door uitgestrekte bossen, over open vlaktes en zien we de mooiste uitzichten van de omgeving. Het kan voorkomen dat we wilde dieren zoals elanden, vossen, & rendieren gaan tegenkomen.

Beleef de natuur!

Tijdens de sneeuwschoen-wandeltocht zullen we de mooiste uitzichten opzoeken en genieten van de rust en de omgeving. 

Tijdens de sneeeuwschoen-wandeltocht is er voldoende tijd om foto’s te maken of het natuurschoon te beleven.

We zullen zeker diersporen tegenkomen en misschien is er nog kans een rendier of zelfs een eland te spotten!

Tussendoor zal een pauze gehouden worden bij een vuurtje, warme koffie of thee smaakt extra lekker buiten in de kou. 

De sneeuschoenwandeltocht duurt circa 2 tot 4 uur.

Wat een fantastische Once in a lifetime ervaring!

5/5

Ik was nog nooit in een extreem-sneeuw omgeving geweest zoals Lapland. Ik was ‘bang’ voor de kou, maar eenmaal goed aangekleed, een warme sjaal en baklav tegen de wind, was dit het mooiste wat ik meegemaakt heb.

Aaldrik Bakker

Geweldige natuur vlak bij het huisje!

4.5/5
Wat een mooie ervaring! We hebben zo genoten van de natuur en zo dicht bij het huisje! In het begin was het even wennen met de sneeuwschoenen maar na tien minuten was het al heel makkelijk. We kunnen de sneeuwschoenwandeling zeker aanraden!

Bart en Nienke

Tot over je kuiten in de sneeuw!

5/5

Een onvergetelijke ervaring! We hebben erg gelachen omdat we zover in de sneeuw wegzakten. Met de sneeuwschoenen ging het gelukkig veel makkelijker. Na 5 minuten lopen van het huisje sta je al in de bossen! We kunnen de sneeuwschoen-wandeltocht zeker aanraden!

Mieke en Judith

Praktische informatie Sneeuwscootertocht

Snel te warm!

Er worden winteroverallen beschikbaar gesteld en uiteraard de sneeuwschoenen en wandelstokken. Neem zelf je eigen wanten en een muts mee. 

Het gaat erom dat je genoeg laagjes draagt maar niet teveel, met sneeuwschoenwandelen is het eerder te warm vanwege de inspanning die je levert.
Het meenemen van een rugzak met een beetje drinken is altijd een goed idee!

 

Lunch & fika

In iedere tocht is een pauze voorzien. Afhankelijk van het moment van de dag hebben we iets lekkers bij de koffie (fika) of een lunch. 

Een pauze wordt gehouden in een wildernishut of bij mooi zonnig weer buiten. Een vuurtje wordt gemaakt waar op de koffie of thee bereidt wordt. 

Natuur en mooie locaties

De sneeuwschoenwandeltocht gaat vooral om het beleven van de natuur, de stilte en de mooie uitzichten. We maken genoeg stop’s om foto’s te maken.

Het tempo wordt door jullie zelf bepaald en de nadruk ligt op het ontdekken en beleven van de natuur, het bekijken van dierensporen in de sneeuw of het verkennen van de prachtige omgeving.

Aanvullende informatie

Extra informatie over de tour

Er is geen ervaring nodig voor het sneeuwschoenwandelen. Als je kunt wandelen dan kun je ook sneeuwschoenwandelen. Hou er wel rekening mee dat het wat lopen in sneeuw iets zwaarder kan zijn.

Je kunt een keuze maken uit de verschillende reispakketten die op de website staan. Via de knop boek de reis kun je boeken. De datums die beschikbaar zijn kunnen worden gekozen. Na de boeking ontvang je een bevestiging van de boeking. 

Kinderen kunnen prima mee met sneeuwschoenwandelen. Er zijn sneeuwschoenen in kindermaten beschikbaar. De wandeling wordt afgestemd op de kinderen en er zijn uitwijkmogelijkheden naar sneeuwscooterpaden zodat een wandeling ook normaal voortgezet kan worden. 

Aangezien we afhankelijk zijn van externe omstandigheden, zoals het weer of het pakket aan verse sneeuw, kan het zijn dat een tour langer of korter uitvalt. 
Als het wandelen te snel gaat verlengen we de ronde tot de afgesproken tijd is gehaald. Op verzoek kan in dat geval natuurlijk ook de pauze iets langer duren.

We zijn helaas soms erg afhankelijk van het weer. Als er echt een storm is of teveel sneeuw is het niet praktisch om dan te gaan. Mocht dit het geval zijn, gaan we uiteraard op zoek samen naar een alternatief.

De minimale boeking is per  2 personen. De maximale boeking is ideaal gezien circa 8 personen. Dit is ook afhankelijk van de samenstelling van de groep. We proberen de groepen compact te houden.