Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Een overnachting in een Tipi Tent

Een unieke tentovernachting in een verwarmde tipi . De sterrenhemel boven je en de geluiden van het bos. Een onvergetelijke ervaring die je terug naar de natuur brengt.

De verwarmde tipi overnachting is een onvergetelijke ervaring!

Een avontuurlijke manier om van de sterrenhemel en de natuur te genieten! Te luisteren naar de geluiden van het bos en je te verwonderen over de rust ! 

Wat is een tipi tent overnachting?

Deze tipi gebruikten de Sami vroeger om in te overnachten. Met de tipi tent konden ze zich gemakkelijk verplaatsen achter de rendieren aan tijdens de rendiertrek.

De tipi tent overnachting is uniek omdat wij in Lapland Zweden, Rentjärn de enigen zijn die deze kunnen aanbieden, zonder een gids erbij.

Als je onder de sterrenhemel in een verwarmde tipi tent de sterren en wellicht het noorderlicht wilt bewonderen, is deze tipi tent dé activiteit om te doen.

photo_2020-08-18_10-01-32

Hoe werkt de tipi tent overnachting?

De tipt tent staat al alvorens je aankomt. De voorbereiding (de scooterpaden, het opzetten) doe ik allemaal voor je. Zodra je aankomt, kun je gelijk de houtkachel in de tipi tent aansteken en genieten van een lange nacht in de Laplandse Wildernis.

De locatie is naast een meer waar je afgelegen zonder risico op beren, of andere dieren kunt genieten van de sterrenhemel. 

Tijd om te gaan slapen? Dan ga je lekker in de tipi tent liggen in een slaapzak die je tot -25 graden warm houdt. De volgende ochtend kom ik weer langs om je ontbijt te brengen.

Wat een rust!

5/5

Ik was meteen aangetrokken tot de tipi overnachting omdat ik wel eens een nacht lang in de Laplandse wildernis wilde doorbrengen. Ik heb nog nooit zoveel sterren bij elkaar gezien, prachtig! En de rust die je meemaakt is echt bijzonder. Ik kan de tipi overnachting zeker aanraden!

Edward

Lekker warm binnen.

4.5/5

Samen met mijn vriend heb ik de tipi overnachting geboekt, het was februari en heel koud buiten -20. Eerst was ik bang dat het ook zo koud zou zijn in de tipi tent. Maar er lag genoeg stookhout en al heel snel was het lekker warm binnen! Mooie ervaring en super mooie locatie! Zeker aan te raden!

Eva en Huub

Onvergetelijke ervaring!

5/5

Met een paar vrienden hebben we de tipi overnachting geboekt in de winter. We hebben gekookt op de houtkachel en het was een onvergetelijke ervaring! Wat een mooie afgelegen locatie en een prachtige natuur! Misschien komen we wel eens terug!

Jef en vrienden

Praktische informatie tipi overnachting

Kleding!

Tijdens de winter tipi overnachting is het belangrijk dat je het niet koud krijgt. Ondanks dat er goede slaapzakken aanwezig zijn en er voldoende stookhout aanwezig is adviseren we je toch om enkele extra laagjes kleding mee te nemen naar de tipi tent. 

Thermo kleding en een extra paar sokken en een warme trui is sowieso lekker om de warmte vast te houden.

 

 

Wilde dieren?

Van veel mensen is de eerste vraag, zijn er geen wilde dieren? Midden in de winter zijn de wilde dieren in winterslaap of in de buurt van prooidieren. Dieren zijn gewoonlijk erg bang voor mensen en zullen juist verdwijnen uit de buurt van mensen. 

”Er zijn in rentjärn buren van 80 jaar geweest die nog nooit een beer of wolf in het wild hebben gezien” dat somt het risico op.

Omgeving

De tipi staat in de buurt van een meer of een rivier die ook in de winter deels blijft stromen. Het is een locatie die met de sneeuwscooter bereikt wordt en midden in de bossen is gelegen. Ondanks dat is er telefoon dekking en 4g. 

Mocht er iets zijn dan is Alex (de gids) gewoon te bereiken.

Neem je camera en statief mee, het fotograferen van de tipi tent in het wild is een leuke bezigheid!  

 

De ultieme wildernis ervaring

Kampvuur verwarmde Tipi-tent overnachting

Voor de echte avonturiers die een onvergetelijke ervaring willen is dit hét pakket. De hele nacht in een verwarmde Tipi tent, zonder gids, in een Tipi tent onder de Zweedse sterrenhemel.

  • Noorderlicht bekijken met kampvuur
  • Inclusief sneeuwscootertocht
  • Slaapzakken tot -20
  • Inclusief fika & koffie
  • Je bent compleet op jezelf aangewezen (zonder gids)
  • Minimaal 2 pers. max 4 pers.
  • 7 uur lang