Alles over

De Accommodatie

Over de accommodatie

We hebben verschillende type’s Stuga’s (stuga betekent huisje in het Zweeds).

Elke stuga heeft een oppervlak van 45m² tot 55m² en beschikt over een eigen woonkamer / slaapkamer, keuken en een gecombineerde badkamer/ toilet. 

Je hebt de beschikking over een voordeursleutel, bestek, gas & licht, wifi, bed + beddengoed, handdoeken en kasten voor de kleding & koffers.

De boodschappen kunnen gedaan worden in een supermarkt op circa 20 minuten rijden. 

Rentjärn is een plaats in de gemeente Malå in het landschap Lapland en de provincie Västerbottens län in Zweden. De plaats heeft 99 inwoners (2005) en een oppervlakte van 19 hectare. De plaats ligt aan het meer Rentjärnen wat vertaald betekent ‘Rendier meer’.

Er is keuze in twee en vierpersoons stuga’s. De keuken is voorzien van het noodzakelijke keukengerei, oven, koelkast/vriezer, koffiezetapparaat en een waterkoker, in de keuken is eveneens een gezellige eethoek geplaatst. Per accommodatie is een ruime hoeveelheid vaste kasten aanwezig voor koffers en kleding.

We proberen een huiselijk gevoel te creëren in de stuga’s , waardoor je – wanneer je terugkomt van een activiteit – je weer ‘thuiskomt’.

 • Kookstel
 • Oven
 • Koelkast/vriezer
 • Pannen
 • Bestek
 • Borden
 • Douche + Toilet
 • Bed + Beddengoed
 • Kasten voor kleding & koffers
 • Een voordeursleutel
 • Wifi

Het enige wat je zelf behoort te regelen is eten & drinken.

In Zweden neemt men afvalscheiding serieus. Hieraan willen we graag meewerken.  Er zijn vijf verschillende soorten afval die worden gescheiden.

 • Plastic
 • Glas
 • Blik
 • Papier en karton
 • Overige afval (zoals eten)
 • Container wordt 1 keer per 2 weken geleegd

 

Er zijn drie bakken (onderin het kastje van het aanrecht) waar je het afval in kunt scheiden. Bij vertrek of wanneer nodig worden de recycle bakken opgehaald en geleegd.

Dit zullen we toelichten bij aankomst.

Zweden is een erg schoon land zonder afval op de straten of de sneeuw. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dat zo blijft.

Fasciliteiten in Rentjärn

Alle faciliteiten die je nodig hebt zul je hier vinden in Rentjärn en omgeving. Supermarkt, autoverhuur en uiteraard een ziekenhuis en apotheek.

Wanneer je hier aan komt krijg je nog extra instructies over het gebruik van het huisje, zoals het gebruik van de elektrische verwarming of het scheiden van afval.  In Zweden besteden we veel aandacht aan het recyclen van afval. De zorg voor de natuur en juist omgaan met de natuur is groot in Zweden.

Over de omgeving

Alle praktische informatie over de omgeving

In de aankomsthal van Skellefteå airport zijn meerdere autoverhuur bedrijven vertegenwoordigd zoals Avis, Europcar of online via Sunny Cars.

In de winter zijn de auto's voorzien van spijkerbanden waarbij het rijden op sneeuw nauwelijks verschil maakt met het rijden op asfalt.

Vanaf Skellefteå airport is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Rentjärn. Eventueel is op aanvraag een transfer te boeken zodat het huren van een auto overbodig wordt.

Een tankstation is bereikbaar op 15 minuten rijden vanaf je accommodatie.

Er zijn twee supermarkten bereikbaar op ca 15 minuten rijden vanaf Rentjärn. Als je kleine boodschappen wilt doen is er een kleine supermarkt. Als je meer keuze wilt en boodschappen voor enkele dagen of de hele week, kun je beter naar de grotere supermarkt gaan.

Een apotheek is bereikbaar in het dichtstbijzijnde dorpje op circa 15 minuten rijden vanaf Rentjärn.  

Bij spoedgevallen is een dokterspost te bereiken op circa 15 minuten rijden van Rentjärn. De dokterspost staat in contact met grotere ziekenhuizen van steden in de buurt, indien noodzakelijk worden patiënten met een ambulance of ambulancehelikopter naar dergelijke ziekenhuizen gebracht. 

Een taxi

Een taxi is in verband met de grote afstanden in Lapland al snel kostbaar.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer is beschikbaar zlefs in de kleinere dorpen, alleen slechts enkele keren per dag. Een gedegen planning is vaak wel nodig bij gebruikmaking van het openbaar vervoer.

Activiteiten in Rentjärn

Wandelen in de buurt

Wandelen in de wilde natuur is prachtig in het Laplandse Zweden. In de zomer kun je binnen 30 minuten met de auto in de wildernis zitten en gaan hiken. Deze tours bieden wij ook aan begeleid. We gaan dan af en toe even stoppen om van de wilde natuur te genieten met een hapje en een drankje. Hapjes worden verzorgd, maar het kan nooit kwaad om zelf genoeg eten mee te nemen.​

Wildernishutten aanwezig voor hiken & sneeuwscootertochten

In de omgeving van Rentjärn liggen meerdere mooi gelegen wildernishutten die het gehele jaar geopend zijn. Ideaal om in welk jaargetijde dan ook naar toe te wandelen en bij een vuurtje uit te rusten en te eten.

Skiën in de buurt

Op circa een kwartier rijden vanaf Rentjärn ligt een skiberg met meerdere pistes. De skiberg is te vergelijken is met skipistes in Winterberg Duitsland. De piste is ideaal om te leren skiën of om een dagje te vertoeven. Materiaal is ter plaatse te huren en het voordeel van skiën in Lapland is dat de liftpassen geen vermogen kosten en file´s voor de skiliften niet bestaan.

Langlaufen in Rentjärn

In Rentjärn ligt een goed onderhouden en verlicht langlaufpad dat door de bossen slingerd. Het is een ronde van circa 3 kilometer. Ideaal voor degen die 's avonds na het eten er nog even uit willen. Vanaf de stuga's kun je direct op de latten stappen en sta je binnen 5 minuten op het geprepareerde pad.

Uit eten

In Lapland zijn de mogelijkheden tot uit eten niet zoals in Nederland. Als je vanuit dat oogpunt een restauranjte bezoekt is het toch al snel gezellig en lekker. In het dichtsbijzijnde dorpje op circa een kwartier rijden is het mogelijk om uit eten te gaan. Eenvoudige gerechten zoals pasta, pizza en biefstuk zijn verkrijgbaar.

Spa en sauna

Met een samenwerkende partner op circa 20 minuten rijden bieden we als activiteit een spa / sauna ervaring aan. Het complex niet heel groot maar wel goed onderhouden en schoon. Leuk om even in stilte te genieten van de weldadige warmte van de sauna.

Fietsverhuur

Ook is er een optie om Fatbike-tour bij ons Lapland Stuga & Tours te doen. Dit is een begeleide tours. Wil je gewoon de omgeving zelf verkennen, dan kun je ook een optie tot fietsverhuur doen in de buurt.