Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Rendierbezoek in Lapland

Ervaar de natuur in Zweeds Lapland, en breng een bezoek aan de Rendieren.

Een Saam vertelt over het leven in Lapland

Heb je je altijd al afgevraagd hoe het leven er vroeger in Lapland uitzag, en wist je dat de rendieren het leven en ritme van de Samen bepaalde? Dat wordt allemaal uitgelegd tijdens het rendier bezoek in Lapland. Er is de mogelijkheid om de rendieren te voeren en er is voldoende tijd om foto’s te maken.

Spontane Saam met veel verhalen!

De gids heeft veel verhalen en heeft veel te vertellen over  de rendierhouderij.

Er is voldoende ruimte om vragen te stellen  over het leven in Lapland. De gids is een Zweedse local en is Engelstalig.

rendierfarm-Lapland
Kåta in Lapland

Warme lunch in een kåta

Als afsluiter van de activiteit ontvang je een warme lunch in een echte Zweedse kåta. Het is een wildernishut met middenin de hut een open vuur.
Na de koude buitenlucht is het heerlijk warm en comfortabel in de kåta. Een warme lunch maakt de beleving helemaal af.

Bekijk ons reisaanbod

Leuk om een local te ontmoeten!

5/5

Het rendierbezoek is een leuke afwisseling van de buitenactiviteiten. We hebben veel foto’s gemaakt en de warme lunch is aan te raden!

Margreeth

Geweldige leuk voor de kids!

4.5/5

Geweldig leuk met twee kids. En lekker opwarmen bij het vuur na afloop. Zeker aan te raden! 

Mark & Judith + kids

Wat een rustige beesten!

5/5

We wisten niet wat we moesten verwachten van deze activiteit maar alles bij elkaar is het een heel leuke ervaring! De rust van de rendieren is echt opvallend. 

 

Hans en Lidia

Praktische informatie

Ga warm gekleed!

Voor vertrek kleed je je warm aan. Ondanks dat er warme winter overalls en warme winterlaarzen worden aangeboden voor de tocht, is het verstandig zelf ook je winterkleding aan te trekken.

Het gaat erom dat je genoeg laagjes draagt wat de warmte binnen houdt. Ook kan het enorm koud aanvoelen op de open gebieden van Lapland. Je kunt bijvoorbeeld een baklava een nekwarmer met een dikke sjaal omdoen plus warme handschoenen.

 

Lunch

Na afloop van het rendierbezoek wordt een lunch verzorgt bij een vuurtje in een traditionele kåta. Je kunt na afloop lekker opwarmen bij het kampvuur met een hete koffie en gezellig kletsen over de prachtige natuur.

Tijdens de uitleg bij de rendieren is ook een ideaal moment om foto’s te maken. Helaas is knuffelen niet toegestaan! 

Transfer

Lapland Stuga & Tours staat klaar om je weer op te halen als je gekozen hebt voor de transfer. Leuk om alle belevenissen te horen op de terugweg in de auto!

En heel soms is het zo’n indrukwekkende ervaring geweest dat er wel een dutje gedaan wordt. Geen probleem, we brengen je weer veilig ‘thuis’ naar Lapland Stuga & Tours.

Mocht je op eigen vervoer willen gaan dan is dit uiteraard ook mogelijk. De reis is ongeveer 20 minuten vanaf onze stuga’s.

Verken en ontdek de prachtige omgeving van Lapland

Het rendierbezoek geeft je veel informatie over het leven in winters Lapland. De rust van de Rendieren is voor velen opvallend. Er is voldoende tijd om mooie foto’s te maken van de niet alledaagse dieren.

Aanvullende informatie

Extra informatie over de tour

Ja, het is rolstoel afhankelijk op aanvraag. Hou er rekening mee dat de ondergrond niet even gemakkelijk begaanbaar is. We adviseren even contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

De boeking is op basis van beschikbaarheid, we reageren zo snel mogelijk op een mailtje of appje zodat je niet lang hoeft te wachten met het maken van een verdere reisplanning.

Kinderen onder de 2 jaar zijn gratis. Wanneer kinderen mee gaan dienen die uiteraard bediend te worden door een volwassene.

Aangezien we afhankelijk zijn van externe omstandigheden, zoals verkeer en het weer, kan het zijn dat een tour langer of korter uitvalt.

Deze activiteit is minder weersgevoelig en zal gewoon doorgaan, ook als het kouder is. 

Voor deze activiteit zijn geen maximum aantal boekers. De hele groep kan mee!