Chat met ons op:

Vragen? Bericht ons via Whatsapp of Messenger

Laplandstuga & Tours bestaat een jaar. Wat hebben we meegemaakt? Lees ons avontuur met ons mee!

1 jaar Laplandstuga & Tours

1 jaar Laplandstuga in Zweeds Lapland

Inmiddels bestaat Laplandstuga iets langer dan een jaar, en wat een mooi jaar was het! We hebben enorm veel mensen ontmoet, we hebben hele mooie activiteiten beleefd en zoveel mooie beelden vastgelegd… Hier volgt een overzicht van enkele van de vele mooie momenten in beeld en tekst.

Wakduiken

Nog een onvergetelijke persoonlijke activiteit, het wakduiken. Al was het niet een volledige duik want ik (Alex) ging niet helemaal kopje onder. Met circa -10C en een beetje wind toch een wak gemaakt. Het ijs was wel een meter dik. Daarna snel in, en uit het water. En het gekke is als je eenmaal weer aan de kant staat lijkt het een stuk minder koud. Uiteraard snel afgedroogd en weer dikke kleding aangedaan… Al met al een onvergetelijke ervaring en misschien wel voor herhaling vatbaar.

In de bergen

In de maand Juli heb ik een mooie wandelroute verkend in de Laplandse bergen, later in het jaar zou ik die tocht nogmaals zou gaan lopen. Het mooie van de maand Juli is dat het nog erg licht is ‘s nachts. Omdat het een erg zonnige periode was, was ik benieuwd naar de zonsopgang in de bergen. Ik heb om iets over 02:00 mijn wekker gezet, foto’s gemaakt van het prachtige licht en een stuk gelopen. Tijdens mijn middernachtwandeling ook nog veel rendieren gezien.. kortom, onvergetelijk!

Slapen in een Tipi

Afgelopen jaar heb ik meer in de winter in de tipi geslapen dan in de zomer…. Omdat we onze tipi tent verhuren wilde ik zeker weten dat de spullen die we aanbieden goed zijn. Zodoende weet ik zeker dat gasten die de wintercampeer ervaring kiezen een geslaagde activiteit zullen beleven.
Daarnaast is het altijd leuk om een vuurtje te stoken in een speciaal voor de tipi gemaakte houtkachel…

Fatbiken in de sneeuw

Sinds deze zomer bieden we ook fatbikes te huur aan voor gasten die Lapland willen verkennen per fatbike. Het mooie van een fatbike is dat deze zowel in de zomer als in de winter te gebruiken is. Als de sneeuw ook maar een beetje aangedrukt is kan er met een fatbike overheen gereden worden. Laatst heb ik een tochtje gemaakt waarbij er zelfs bergop (met enige inspanning) gereden kon worden.. Daarbij ben ik vrijwel zeker de eerste persoon die het wildernishutje bij ons dorp per fiets bereikt heeft.. Leuke primeur!

Een film over Lapland

Sinds we in Lapland wonen hebben we al best wat videomateriaal gemaakt. Afgelopen herfst was het toch extra spannend. We hebben (als ik het zelf mag zeggen) een hele mooie commercial gemaakt. Hiervoor gingen we met een filmmaker, 4 figuranten (bij gebrek aan een passender omschrijving) en mijzelf op pad. We hebben de mooiste beelden gemaakt bij het verhaal dat we willen vertellen.
In het verhaal komen alle activiteiten terug die we aanbieden en hebben we door een groot deel van Lapland gereisd… Als afsluiter hebben we op de laatste filmavond met z’n allen naar het Noorderlicht staan kijken. Wat een geluk! Hieronder de film.

Uitreiking van een erkenning

Op een dag werd er gebeld door de ontwikkelafdeling van de Kommun (de gemeente). De dame in kwestie wilde een geheimpje kwijt… Nu is dat bij mij nooit zo’n punt, alleen ging het over ons bedrijf. We werden uitgenodigd om bij een gala te zijn waarbij we als Laplandstuga een erkenning uitgereikt zouden krijgen. In de categorie nieuw bedrijf (van buitenlandse afkomst, dat wel)…
Al met al een hele leuke avond, al veel Zweedse bekenden tegengekomen en natuurlijk de erkenning in ontvangst genomen.

Wil je (sommige) van deze activiteiten ook meemaken? Bekijk ons aanbod hier.

Over de auteur

Alex van der Steen

Alex van der Steen

Een echte avonturier. Dagelijks in de natuur en al vele lange zelfvoorzienende reizen meegemaakt.