Code ORANJE. Negatief reisadvies.

Als je met de auto komt, mag je ook met code ORANJE komen.

COVID-19 & annuleren reis

Versoepelde voorwaarden en uitleg over onze werkwijze

We willen vooral niet al te moeilijk doen met jouw geld. Voor Corona hebben we een aantal nieuwe voorwaarden zodat jij zorgeloos je reis alsnog kunt boeken.

  • Binnen dertig dagen kun je gratis annuleren
  • Als je ziek wordt binnen twee weken voor boeking, krijg je een voucher zodat je later je reis bij ons kunt boeken

Met de auto

Of het nu CODE GEEL of ORANJE is, je kunt altijd bij ons komen met de auto. 

Reisadvies vanuit ANWB

Regelingen wegens COVID-19

Annulering van een pakketreis

  • De regel dat je binnen 6 weken de aanbetaling moet voldoen hebben we versoepeld door COVID-19, tot nadere berichtgeving. Dit is veranderd naar 30 dagen voor aankomst.
  • De voorgaande termijn valt samen met het moment van het gratis afboeken van de reis. 30 dagen voor de aankomst bij Lapland Stuga & Tours is dus als gast het moment van bwsluiten, gaan we of boeken we af?
  • Annulering: Tot op dit moment worden er geen kosten in rekening gebracht, het afboeken na deze periode heeft wel tot gevolg dat er kosten in rekening gebracht worden. De tijd met betrekking tot het invullen van de accommodatie wordt eveneens korter.

Het reinigen & schoonmaken van de accomodaties

We zijn trots op de recensies die beschrijven dat onze stuga’s (huisjes) erg schoon zijn. We laten dit dan ook niet over aan de vertrekkende gasten, wij zoden dit zelf omdat wij het belangrijk vinden dat aankomende gasten binnenkomen in een fris en schoon huis.

Bij het betreden hebben we handschoenen aan, en in volgorde van binnenkomst worden alle oppervlakten ontsmet zoals deurknoppen, lichtknoppen wandcontactdozen etc. Vervolgens maken we de woning op normale wijze schoon. Daarna gaan we met ontsmettingsmiddel de oppervlakten nogmaals na om zeker te zijn dat alle oppervlakten ontsmet zijn.

Ontvangst van de gasten bij Lapland Stuga & Tours

Gewoonlijk ontvangen we onze gasten bij het huisje dat gehuurd is en houden we een rondleiding met een korte toelichting over diverse aandachtspunten.

We kiezen standaard voor het persoonlijk inchecken en op verzoek kunnen gasten zelf aangeven of ze contactloos willen inchecken. Bij het persoonlijk inchecken houden we alsnog afstand en het handen schudden zullen we achterwege laten.

De activiteiten & COVID-19 maatregelen

De activiteiten die we zelf begeleiden of uitbesteden vinden allemaal plaats in de buitenlucht. Het houden van afstand is dan ook erg makkelijk.

  • Bij het wandelen, fietsen of het besturen van een huskyslede is er meer dan voldoende afstand tussen de deelnemers.
  • Bij het besturen van een sneeuwscooter dragen gasten hun eigen handschoenen en muts (onder de helm). De helmen die we beschikbaar hebben zijn de zogenaamde jethelmen en hebben dus geen ‘kinstuk’.
  • Mensen kunnen dus niet in de helm hoesten of ademen, dit voorkomt overdracht van ziektekiemen.
  • De winteroveralls die we aanbieden gaan over de buitenkleding van de bestuurders heen, hierin bestaat ook nauwelijks kans op overdracht van ziektekiemen.
  • Tijdens de pauzes maken we vaak een vuurtje en drinken we koffie/thee. Het houden van afstand is tijdens deze activiteit goed mogelijk.

Het dagelijkse leven in Rentjärn & COVID-19

In vergelijking met Nederland lijkt het in Zweeds Lapland soms wel of we in een andere wereld leven. Tijdens het dagelijks leven merken we bijzonder weinig van maatregelen rondom COVID-19.

Geen adembescherming op straat, geen adembescherming in het openbaar vervoer. Alleen in de winkels zijn transparante screens en afstandstickers geplaatst bij de kassa’s. In restaurants wordt extra ruimte tussen tafels gereserveerd, dat zijn zo’n beetje de grootste verschillen met enkele maanden geleden.

Een regel die eigenlijk altijd van toepassing is, en waar men zich over het algemeen goed aan houdt, is ‘ben je ziek, blijf dan thuis’. Veel van de verantwoording wordt bij de mensen zelf gelegd en dat wordt over het algemeen goed nageleefd aangezien dit diep in de Zweedse cultuur zit.

Faciliteiten Zweden/Rentjärn

Alle faciliteiten in Rentjärn zijn gewoon open. Uiteraard rekening houdende met de 1,5 meter. 

Mondkapjes zijn niet verplicht binnen.

Mondkapjes + 1,5 meter

Mondkapjes zijn alleen verplicht in de terminals van vliegvelden. 

De 1,5 meter is actief in zweden & Rentjärn.

Boete voor niet naleven regels.

Er worden geen boetes gegeven in Zweden door het niet naleven van de regels.

Quarantaineverplichting.

Er is geen quarantaine verplichting wanneer je vanuit Nederland naar Zweden reist. Dus dit betekent dat je niet in Quarantaine hoeft wanneer je reist vanuit Nederland, naar Zweden.

Pechhulp

Beschikbaar.

Bekijk hier de uitzonderingen bij een oranje en rood reisadvies.

Bel bij pech de Alarmcentrale: 088 269 2888 of 070 314 14 14

Wel naar Lapland, maar niet kunnen of willen vliegen? Ga met de auto!

We hebben op de website ook aangegeven wat de alternatieven zijn voor het vliegen naar Zweden, dit kan mogelijk ook van invloed zijn op de beslissing om naar Lapland te reizen. Je kunt bijvoorbeeld ook met de auto reizen.

Lees meer over reizen met de auto.

Nawoord

We verwachten dat we met de voorgaande uitleg meer duidelijkheid hebben gegeven over onze werkwijze en de versoepelde voorwaarden en dat het voorgaande wat vertrouwen heeft gegeven om alsnog een reis met Lapland Stuga & Tours aan te durven.

Als er verdere vragen of opmerkingen zijn dan zijn we uiteraard bereid verdere uitleg via telefoon of videocall te geven.

Vriendelijke groet,

Alex en Dalila